23 Nisan 2015 Perşembe

Dünyanın En Büyük Hayvanları (Türünün)

Doğa gerçekten çok inanılmaz ve şaşırtıcı pek çok tür ile tanışıyoruz.Olağanüstü özelliklere sahip olan pek çok hayvan bizleri inanılmaz şaşırtıyor. İşte Türünün En Büyük Hayvanlarından Bazıları ;
Queen Alexandra Kelebeği ;
Dünyanın en büyük kelebeği Papua Yeni Gine’de bulundu. Dişi olan bu kelebeğin kanat uzunluğu 30-40 cm. civarındadır. Bu kelebeklere, Kraliçe Alexandra ismi verildi. Ne yazık ki bu tür, yok olmak üzeredir. Uzmanlar, insan habitatı nedeni ile yakın zamanda bu kelebeklerin dünyamızda olmayacağını söylüyor.



Çin Salamanderi ;
Çin’de yaşayan bu dev salamander dünyanın en büyük hayvanları arasındadır. Bu tür, 1.8 metreye kadar büyüyor ve ağırlığı yaklaşık 30 kg.dır. Ortalama olarak, 1.15 metre civarında olan bu salamanderler, avlanarak öldürülüyorlar. İşte, bu nedenle bu hayvanlardan tükenme tehlikesi içindeler.
Goliath Kurbağası ;
Bu kurbağalar, 3-4 kilogram ağırlıkta ve 3 metre boyda olabiliyor. Bu kurbağalar yengeç yiyorlar bir başka özellikleri ise, ses keseleri yoktur. Yağmur ormanlarında küçük bir alanda yaşıyorlar. Hayvan ticareti, hayvanat bahçelerine tür toplanması ve yaşam alanlarının tahribi nedeni ile türleri tehlikededir.

Dev yılanlar ;
Dünyanın en büyük yılanı yeşil anakondadır. Bu yarı suda yaşayan yılan, 15-17 metre uzunlukta ve 200-300 kilogram ağırlıkta olmaktadır. Fakat, ölçülen en büyük yılan, 28 metre uzunlukta, 550 kilogram ağırlıkta olan bir anakondadır. Kolombiya’da uzmanlar bir yılan fosili bulduklarında şok oldular. Çünkü, fosil, 40 metre uzunluktaydı.


Büyük kedi ;
Ölçülen en büyük kedi, İngiltere’de yaşayan bir tekirdir. İki yaşında olan kedi, 18 kilogram ağırlıktadır. Dünyanın başka bölgelerinde de rastlanan bu büyük kediler, genelde cins değil, tekir dediğimiz cinsten çıkmaktadır.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2015 Cem Kaan Akça .